marți, 5 iulie 2011

OBOSEALA CRONICA

Sindromul de oboseala cronica este denumirea tulburarilor ce se caracterizeaza printr-o senzatie de oboseala profunda, in asociatie cu multiple simptone sistemice si neuropsihice. Nu este un sindrom nou, unele afectiuni ca sindromul postviral, neurastenia, infectia virala cronica, hipoglicemia nu indica altceva decit sindromul de oboseala cronica.
Alte simptome care pot aparea in cadrul sindromului de oboseala cronica sunt: ameteli, adenopatie, respiratie sacadata, durere toracica, greturi, pierdere de greutate, palpitatii, dereglari ale sistemului digestiv, transpiratii nocturne,adaos ponderal.
Bolnavii de oboseala cronica sufera de o permanenta oboseala fizica. Oboseala poate fi insotita de dureri musculare,ajungindu-se la situatii cind bolnavii nu pot munci sau nu pot lua parte la activitati sociale. Sindromul deobobseala cronica afecteaza atit corpul,cit si mintea.
In realitate, sindromul oboselii cronice apare datorita vietii care se deruleaza din ce in ce mai rapid. Organismul nu mai este capabil, din punct de vedere fizic, sa tina pasul cu transformarile rapide ale vietii,si astfel apare oboseala. Persoana respectiva nu se mai poate odihni, lipsa somnului conducind la aparitia irascibilitatii si labilitatii psihice, la tulburari de concentrare si memorie. In cursul zilei, este necesar repaosul la pat de mai multe ori, iar oboseala nu dispare nici dupa somnul cel mai odihnitor.
Suplimentele alimentare de la CALIVITA folosite in sindromul oboselii cronicesunt reprezentate de vitamine, minerale, relaxante si tonifiante.
La evaluarile prin biorezonanta, majoritatea pacientilor prezinta deficite de minerale, nu dorm sau nu se pot odihni sau prezinta un oarecare grad de stres.
Suplimentele  care contin minerale sunt: Power Mins, Strong Bones, Chelated Zinc, Mega Zinc. De asemenea, trebuie mentionate si vitaminele adecvate grupelor sanguine - Vital O, Vital A, Vital B, Vital AB, complexul de vitamine B - Stress Management, in care gasim si magneziu, atit de necesare in relaxare si care ajuta la ameliorarea sau chiar la disparitia simptomelor de oboseala cronica. La fel de importante sunt produsele VitalWomen si VitalMan.
De o deosebita importanta sunt antioxidantii complecsi Mega Protect 4Life si ZenThonic,care au in compozitie vitamine, minerale si antioxidanti de tipul xantonelor, Ginkgo biloba si coenzima Q10.
Nu trebuie uitate produsele:
- Noni cu calitati deosebite in procesul de refacere a organismului;
- Rhodiolin care imbunatateste starea generala, asigura prospetime psihica, optimizeaza memoria;
- Spirulina Max,care datorita algelor verzi-albastrui din compozitie contine numeroase vitamine (B,C,E),minerale (iod, brom, potasiu, fier, mangan) si toti aminoacizii esentiali.
In concluzie, se recomanda: odihna, consum zilnic de cel putin 500 grame de fructe si legume proaspete, plimbari mai lungi de 20 minute sau gimnastica si consum zilnic de 2 litri de apa la care sa adaugati suplimentele de mai sus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu