marți, 5 iulie 2011

ANGINA PECTORALA

Angina pectorala este modul in care se exprima afectiunea cunoscura sub numele de cardiopatie ischemica si reprezinta durerea toracica ce apare cind o parte din muschiul inimii nu primeste suficient oxigen,ca urmare a ingustarii arterelor coronare. Aceasta afectiune se poate manifesta ca o greata sau ca o ameteala temporara ori ca o arsura sau ca o durere in piept.
Orice factor care creste cererea de oxigen a inimii,cum ar fi exercitiul fizic sau stresul emotional,poate declansa o criza de angina.
In mod normal aceasta durere este intre 2 si 10 minutesi este putin probabil sa provoace leziune inimii. Dar problemele  care stau la baza crizei de angina sunt acelea care ameninta viata.
In afara tratamentului indicat de medicul cardiolog,este esential a se recurge la modificarea stilului de viata pentru a micsora probabilitatea aparitiei crizelor de angina.
Ingustarea arterelor coronare se datoreaza colesterolului care se acumuleaza lent pe peretii arterelor si impiedica curgerea singelui spre inima. Reducerea cantitatii de grasimi saturate din alimentatie este una dintre cele mai eficiente metode de a tine colesterolul in friu. Grasimile saturate se gasesc in principal in: carnea rosie, unt, brinzeturi tari si alimente prajite. Se recomanda o dieta bogata in peste, produse lactate cu continut scazut de grasimi, fibre alimentare (care se gasesc in cereale), legume,fructe si alte alimente obtinute din plante. Concomitent cu respectarea unei diete riguroase, nivelul colesterolului poate fi mentinut cu suplimente alimentare ca: Super Soya Lecithin, Cholestone, Garlic Caps sau Omega 3.
Un rol important in prevenirea bolilor cardiovasculare il detine practicarea exercitiilor fizice.Pentru inceput trebuie sa facem plimbari scurte si treptat sa crestem efortul intr-o perioada de citeva saptamini sau chiar luni. Medicii recomanda sa facem zilnic 20-30 minute de exercitii, dar in conditii de temperatura normala,deoarece temparatura foarte scazuta sau foarte ridicata nu este benefica.
Un factor declansator al anginelor este obiceiul de a minca copios, deoarece singele dirijat spre intestin in timpul digestiei nu se mai afla la dispozitia inimii.
Supraponderalii,care tind sa creasca in greutate pe masura ce trec anii, pun o incarcatura suplimentara pe inima,iar excesul de greutate este asociat cu hipercolesterolemie si cu predispozitia la diabet. Amindoua afecteaza arterele coronare si mentin riscul de angina pectorala. CALIVITA INTERNATIONAL pune la indemina tuturor urmatoarele produse: Slim Formula, XShape, Nopalin, care evita acest risc.
Fumatul, chiar pasiv, diminueaza aprovizionarea inimii cu oxigen,iar lipsa de oxigenare a miocardului duce la angina. Produsul Smokerade ajuta la blocarea efectelor oxidative daunatoare ale fumatului si la protectia celulelor si tesuturilor.
Tratamentul medical se adreseaza tuturor pacientilor si cuprinde medicamente care amelioreaza simptomatologia si imbunatatesc functia inimii. Unul din aceste medicamente este aspirina, care reduce riscul aparitiei cheagurilor de singe ce pot duce la infarct.
White Willow sau aspirina naturala,este un extract de coaja de salcie alba pus la dispozitie de  CALIVITA INTERNATIONAL.
Vitamina C cu bioflavonoide si Super CoQ10 plus sunt alte produse pe baza de antioxidanti recomandate persoanelor predispuse la crize de angina, deoarece participa la formarea structurii tesuturilor conjunctive si protejeaza structura interna a vaselor de singe.
Totodata trebuie sa reducem stresul zilnic,atit prin practicarea exercitiilor fizice cit si prin schimbarea atitudinii.In acest sens ne ajuta,cu foarte bune rezultate, produsele: Rhodiolin si MagneZiB6.
Pentru acei care au avut crize angioase, sfaturile de mai sus va sunt de mare folos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu