marți, 5 iulie 2011

BOALA ATEROSCLEROTICA

 Ateroscleroza este definita ca "un complex de modificari ale intimei arteriale, secundara acumularii localede lipide, glucide complexe, singe sau depuneri de calciu,conducind la modificari ale mediei". Dupa un numar de ani de dezvoltare asimptomatica, apar simptomele clinice de boala coronariana,boala arteriala periferica obstructiva sau fenomene de insufucienta cardiovasculara.
In practica medicala,terapia cu antioxidanti cistiga tot mai mult teren in prevenirea si scaderea mortalitatii prin ateroscleroza.
Vitamina C este considerata a fi cel mai puternic antioxidant din plasma umana, contribuind la reciclarea vitaminei E in organism, poseda capacitatea de a elimina poluantii atmosferici inhalati. Este esentiala in dieta umana si considerata ca un factor stimularea anumitor  enzime si contribuie la absorbtia fierului anorganic. Vitamina C poate reduce carcinogenii nitrozaminici din alimentatie, conferind protectie impotriva cancerului gastric.
Multi cercetatori au demonstrat ca exista o relatie intre dieta bogata in antioxidanti si grosimea peretelui arterei carotide. Grosimea peretelui arterei carotide este asociata cu factori de risc cunoscuti pentru boala coronariana, in acest sens sustinind ca riscul pentru aparitia infartului miocardic creste cu aprox. 11% pentru fiecare ingrosare a peretelui  cu 0,1 mm.
Studii ample efectuate pe esantioane mari de populatie au aratat ca adaosul suplimentar de antioxidanti in alimentatia zilnica conduce la scaderea riscului pentru boala coronariana. Studiile efectuate arata ca prin consumul suplimentar de vitamina C si beta-caroten a scazut semnificativ mortalitatea prin boala coronariana, deci s-a demonstrat rolul esential al antioxidantilor in prevenirea aterosclerozei, in special la persoanele cu virsta de peste 55 ani.
Produsele CALIVITA INTERNATIONAL recomandate pentru prevenirea aterosclerozei, sunt:
- CHOLESTONE - un supliment alimentar conceput pentru normalizarea colesterolemiei;
- GARLIC CAPS - un extract de usturoi si patrunjel, care influenteaza benefic functionarea organismului pe mai multe planuri;
- OMEGA 3 - un produs pe baza de untura de peste care reduce colesterolul;
- SUPER SOYA LECITHIN - un extract de lecitina, care prin componentele sale transforma colesterolul in substante hidrosolubile, prevenind depozitarea acestuia in ficat si pe peretii arterelor;
- OXI MAX - sau oxigenul stabilizat, ajuta la oxigenarea celulelor si la imbunatatirea metabolismului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu