marți, 5 iulie 2011

BOALA PARKINSON

Boala Parkinson este una dintre cele mai frecvente afectiuni ale sistemului nervos are aceasta denumire din 1817,cind James Parkinson a descris un grupde simptome caracterizate prin: tremuraturi in stare de repaus, rigiditate musculara, voce scazuta, dificultate la mers, pozitie aplecata inainte, miscari lente,eventual tiriite,tulburari de echilibru in timpul mersului si depresie.
Cercetarile au dovedit insa cu certitudine un lucru: primele simptome ale bolii Parkinson apar in momentul in care cantitatea de dopamina - substanta care transmite impulsul nervos - a scazut semnificativ. Aceasta scadere apare ca urmare a unei distrugeri in masa de celule nervoase de la nivelul sistemului nervos central. Cind apare deficitul de dopamina se modifica miscarile coordonate ale persoanei.
Tratamentul medicamentos de specialitate consta in suplimentarea deficitului de dopamina prin introducerea in organism a substantei levodopa (L-dopa), care cu ajutorul enzimei decarboxilaza, se va transforma in dopamina. Un alt aspect important al terapiei consta in impiedicarea descompunerii dopaminei ramase in organism.
Viata de zi cu zi a bolnavilor poate fi imbunatatita prin exercitii fizice corespunzatoare, iar in ameliorarea simptomelor ,de mare ajutor este o alimentatie speciala,in sensul ca meniul trebuie sa contina alimente care sa favorizeze absorbtia medicamentelor si in acelasi timp sa asigure energia si substantele nutritive necesare, realizind un achilibru metabolic.
La fiecare bolnav alimentatia trebuie individualizata, atit ca frecventa cit si compozitia. Este important sa se consume si o cantitate corespunzatoare de lichide, precum si alimente bogate in fibre.
O conditie pentru absorbtia completa a alimentelor este prezenta unei cantitati suficiente de enzime digestive si bacterii corespunzatoare,care pot fi "aduse" din exterior, prin suplimente alimentare.
In oferta de produse de la CALIVITA INTERNATIONAL sunt diverse preparate care pot ameliora suferinta bolnavilor de Parkinson si amintim: Full Spectrum, Power Mins, Green Care, MealTime Digestive Enzymes, Acidophilus with Psylllium, Noni liquid, Rhodiolin, Coenzyme Q10.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu